27 november, de veiling!!!

by Zwinkels

Ready to go!! 07.00 uur opstaan en geen tijd voor ontbijt. We hadden gisteravond laat nog wat dingen bedacht om het deze ochtend zo soepel mogelijk te kunnen laten verlopen. Nog even het water- en het oliepeil en remvloeistof nagelopen. Luchtfilters uitgeklopt, want gisteravond rookte hij wel een beetje. En zelf nog even een douche genomen en geschoren, want we willen er niet uit zien als 2e hands autohandelaren. (Wat we natuurlijk wel zijn)

Vanaf ons appartement zijn we direct naar de verzamelplaats gereden en na een snelle kop koffie vertrekken we in colonne naar de parkeerplaats van het stadion, waar de veiling is. Daar zijn we om 09.00 uur en dan kunnen potentiële kopers de auto’s bekijken tot 10.00 uur. Ton staat bij de Isuzu en Frans bij de Volvo. De opkomst is in eerste instantie matig. Maar we houden ons verkooppraatje met de voors- en tegens van de auto’s. We vermelden ook de gebreken van de Volvo (zie je wel dat we geen autoverkopers zijn.) We halen wel onze kentekenplaten er af, want die moeten we bij de Rijksdienst voor Wegverkeer in Nederland met het kentekenbewijs inleveren. Dit met een vrijwaringsbewijs dat we hier moeten ontvangen.

Dan wordt het drukker en drukker en komt er een soort politie om te zorgen dat alles ordentelijk  verloopt. Kennelijk zien meer mensen hier een boterham in, want er verschijnen ook drank- en fruitverkopers(sters) en bedelaars. Dan begint de veiling en de beginbedragen zijn niet slecht. De Volvo is als 14e aan de beurt  en de Isuzu als 15e.

Wanneer we de Volvo naar het podium willen rijden start hij niet! Dat kan niet. We hebben hem de afgelopen weken honderden keren gestart. Er hebben diverse dingen aan gemankeerd, maar starten heeft hij altijd gedaan. Nog een keer proberen en nog een keer. Ik krijg de vlekken in mijn nek! Dan bedenk ik dat het mogelijk de afstandsbediening is, die we eigenlijk nooit gebruiken, maar die we aan een van de geïnteresseerden hebben laten zien. Daarmee is er een soort startonderbreker ingeschakeld. En dat is het inderdaad. Nu start hij weer als vanouds. Wij hebben de reserveonderdelen, jerrycans en van alles uitgespreid. Behalve de veilingmeester, mag je ook zelf een praatje houden om je auto aan te prijzen. Dat willen we wel en doen we ook. Het is bijna net zo spannend als in de woestijn en uiteindelijk brengt de Volvo 91.000 op. Dat is zo’n 1900 euro.

Bij de Isuzu zijn er een aantal geïnteresseerden die hem willen hebben en vanaf de inzet gaat het met 1000 naar boven. Na tien minuten eindigt het op 183.000 voor onze Isuzu Trooper, oftewel 3800 euro!! We zijn ontzettend blij. We krijgen een vrijwaringsbewijs van de Volvo met chassis-nummer en dergelijke, maar voor de Isuzu is die niet aanwezig en die moet vandaag  (op zondag dus) nog door iemand gemaakt worden.

We spreken af waar we zullen zijn tot 18.00 uur en we gaan zien of dat gaat lukken. ( Anders heb ik in Nederland een uitdaging. ) Nu een hapje eten. We hebben wel steeds minder mee te slepen en om verantwoordelijk voor te zijn, maar voorlopig steken er vier kentekenplaten uit mijn rugzak. Nu een duik in een zwembad. Niet te geloven maar om 17.00 uur komen ze de vrijwaringen brengen. Nu een paar uur slapen want 00.30 uur vertrekken we naar het vliegveld buiten de stad.

img_6342img_6336 img_6337-1


About the Author


Zwinkels


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *