Voor het goede doel

Stichting Hand to Hand

Goed doel

Allemaal heel leuk en spannend om vrijwillig door de woestijn te gaan rijden, maar we doen dit wel degelijk met een doel.

We hopen de Stichting Hand to Hand met een flink bedrag te kunnen ondersteunen, zodat zij de projecten kunnen verwezenlijken voor een betere toekomst voor de bevolking in Gambia. Franka en Gras Mes, oprichters van Stichting Hand to Hand, zetten zich als sinds 2001 in om het leven van de mensen daar te verbeteren.

Kijk even rond op hun site en raak geïnspireerd door hun tomeloze inzet. Check de projecten die ze hebben opgezet en zie waar het geld naar toe gaat. Kijk op Sponsor ons ook zodat we kunnen uitleggen op welke manieren je deze reis en daarmee de stichting kunt steunen. Je mag ons uiteraard altijd mailen als je nog vragen hebt. We praten er graag over.

Telefonisch contact met de stichting leerde ons dat op dit moment twee projecten de meeste aandacht vragen:

  1. De school in Yuna moet nodig uitgebreid worden. er is een stukje grond beschikbaar, maar geen materialen en geen geld om er een gebouwtje op te zetten.
  2. Het skill en trainingscentrum voor kansarme jongeren heeft behoefte aan nieuwe materialen. Het lukt de stichting prima om met dit centre de kansarme jongeren van de straat te halen en ze een vak te leren. Kees zijn handen jeuken om de afdeling houtbewerken een flinke oppepper te geven.

In Nistelrode liggen nog verschillende materialen te wachten op transport naar Gambia. We gaan proberen om toch een tweede auto te kunnen aanschaffen, zodat we dan ook meer spullen die daar nodig zijn, kunnen meenemen.

Franka gaat binnenkort naar Gambia. Zodra zij terug is hebben we weer contact om zo goed mogelijk af te stemmen welk project het geld het harst nodig heeft op dit moment.